1967  wist je.....
wist je 1967  -01-
wist je 1967  -02-
Het is oktober 1967. We zijn een aantal weken in Hohne op schietoefening. In een weekend mogen de maten naar de kermis in Dorfmarke. Er wordt bier gedronken, gekocht bij een kraampje. Is de prijs nu inclusief of exclusief het glas??
Enfin... een aantal maten vinden het best wel een mooi glas en nemen het mee naar het kampement. De bierverkoper, een oudere man, miste ineens nogal wat bierglazen en meldde zich bij de ritmeester. Na wat gepraat vond men toch dat de glazen maar terug gegeven moesten worden. Her en der moest zelfs gegraven worden om ze tevoorschijn te toveren! Meningsverschil tussen de maten ontstond toen een enkeling zijn glas(glazen) niet terug wilde geven. Het verhaal vertelt niet of uiteindelijk alle glazen weer op de kermis terug kwamen
Het raadsel van de verdwenen bierglazen
Nachtelijke kaartleesoefening.
Bram, slimme jongen, heeft natuurlijk een zaklamp bij zich. Hij wordt echter betrapt door de luit en moet de zaklamp
inleveren. De volgende morgen gaat Bram de zaklamp bij
de luit terughalen. Jammer... zaklamp zoek.
Enfin, Bram heeft die zaklamp driemaal teruggevraagd en gaat vervolgens een beklag indienen bij de commandant:
'....verzoekt zijn Commandant zich te mogen beklagen over een vermeende onbillijke behandeling....' Uitspraak: de luit moet de zaklamp aan Bram betalen.
Vanaf dat moment wordt Bram voortdurend geobserveerd door de luit, totdat diezelfde luit Bram aanhoudt bij het verlaten van de poort en hem betrapt op een kleine beschadiging aan zijn epauletten:
'Beschadiging van Rijkseigendommen'.
Hoe Bram tegen 4 dagen verzwaard aanliep.
Verlengd 'landbouwverlof'
Een verzoekje om twee dagen landbouw verlof te krijgen, werd goed gekeurd door majoor Mathon. (42 ZVE). Bij straf moest Frens zijn kamer poetsen en zag dus het goed-gekeurde verzoekje op zijn bureau. Frens heeft toen voor die  2 een 1 gezet, wat resulteerde in
                                12 dagen landbouwverlof.

1967-1e levensjaar-07 Down (child)